T : +385 42 350 744, A : Braće Radića 52/B Jalkovec, Varaždin, E : info@ortorea.hr

Vijesti

Savjetovanje, prodaja, servis ..

Ugovorni isporučitelj za HZZO pomagala

Objavljeno : 26.05.2017  Izmjena : 26.05.2017

Za većinu ljudi, tuširanja je svakodnevnica

Prijenosna tuš stolica – zašto nam je potrebna?

Za većinu ljudi, tuširanja je svakodnevnica. Ustanete se, otuširate se toplom vodom pa zatim prelazite na sve ostale dnevne aktivnosti i poslove te se osjećate svježe i mirišljavo. Ali što ako tuširanje nije tako jednostavno? Što ako je gotovo nemoguće bez određenih pomagala? Za one koji žive s tjelesnim oštećenjem, izum i implementacija prijenosne tuš stolice je ugodno iznenađenje. Tuš stolice su promjenile način na koji pojedinci s invaliditetom obavljaju svoj ritual kupanja, te im one ulijevaju osjećaj neovisnosti i vraćanja kontrole natrag u njihove živote.

Kao što je i s svim stvarima u životu, čim je se stvorilo tržište pojavile su se razne varijacije proizvoda, s različitim funkcijama , dizajnom i značajkama. Zašto se odlučiti za nešto što izgleda sterilno i previše podsjeća na pribor iz bolničkog okruženja – kada zapravo možete imate nešto sa iznimnim stilom, udobnošću i predmetom koji zgleda kao da pripada vašem domu. Ovi izbori su sada dostupni.

Prijenosna tuš stolica – kako dobiti jednu?

U mnogim situacijama, ako zatrebate upotrebu prijenosne tuš stolice, što će vam i bez sumnje biti dodjeljeno od strane vašeg radnog terapeuta ili liječnika. Ako osjetite potrebu za upotrebom prijenosne tuš stolice onda bi to trebali spomenuti u razgovoru kada se ocjenjuje sigurnost vašeg doma. Međutim, vaš liječnik će sam pokrenuti temu tu temu kad pogleda tok vašeg svakodnevnog samostalnog života.

Ako vam je potrebna kupnja vlastite prijenosne tuš stolice onda postoje brojne web stranice posvećene prodaji takvih predmeta, uključujući našu Orto Rea stranicu.

Za više informacija o različitim vrstama prijenosnih tuš stolica koje su dostupne na tržištu, pogledajte sljedeći link

Kakav sve izbor dizajna postoji za prijenosne tuš stolice?

Postoji veliki izbora modela različitog dizajna povezanih s prijenosnim tuš stolicama, od zidnih nosača, do pokretnih kolica i stolica. Dakle, važno je znati koji je pravi za vas i koji u potpunosti zadovoljava vaše potrebe mobilnosti. Za mnoge osobe s invaliditetom, naglaskom na namjeni pomagala , često se zanemaruje kako pomagalo treba pomoći mobilnosti. Možda se može reći da je često previše naglasak stavljen na činjenicu da ovaj (često) težak predmet mora biti samo funkcionalan a ne i mobilan ili estetski prilagođen okruženju. Bilo bi daleko bolje da budu u poziciju u kojoj dodatak prijenosne tuš stolice može biti toliko suptilan i estetski ugodan da ne samo da odgovara namijenjenom korisniku , nego i od njega mogu imati koristi i druge osobe.

Treba napomenuti da u nekim slučajevima, žrtvovanje dobrog dizajna za nešto što je praktično i sigurno je vrijedno razmatranja. Naravno, većina ljudi žele imati nešto u svojoj kući što izgleda dobro i nije previše nametljivo, ali ako pojedinac ima slabu ravnotežu i stabilnost tada je veća i kruća prijenosna tuš stolica više preporučljiva. Sigurnost je važnija od dizajna. Jednostavan dodatak naslona za ruke može učiniti veliku razliku za one koji nisu toliko stabilni – pogotovo kad su u pitanju mokre površine. Da sumiramo na kraju, postoje stotine raznih vrsta prijenosnih tuš stolica dostupnih na tržištu, a vi samo trebamo napraviti jednostavan posjet Orto rea web stranici kako bi pronašli nešto što odgovara vašim individualnim potrebama. Za one koji kupuju stolicu sami, postoji mnogo različitih vrsta koje ne samo da zadovoljava korisničke potrebe ali i isto tako odgovaraju osobnom buđetu.

Više informacije o našoj bogatoj ponudi prijenosnih tuš stolica možete naći na sljedećem linku naše web stranice, ili nas kontaktirajte na mail info@ortorea.hr, te na tel. 042/350 744.